Віктор Медведчук / REUTERS

Проросійський український політик, кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук після того, як отримав контроль над телеканалом Zik, не приховує амбіцій купувати канали далі.

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" колишня ведуча каналу Zik, ведуча радіо НВ Тетяна Даниленко, передає ТСН.

"Це не вузько фахова тема, а тема національної безпеки… Минулої п'ятниці 420 журналістів опинилися на вулиці… Всі вони пішли, або підуть, тому що проросійський олігарх, ймовірно, за російські гроші, купив третій за рік новинний телеканал", – сказала вона.

Відео дня

За словами Даниленко, є інформація, що зараз ведуться переговори щодо купівлі "5-го" і "Прямого". І ніхто з органів влади не вважає це проблемою, зазначила журналістка.

Тетяна Даниленко розповіла, що не лише журналісти та редактори, але і технічні працівники не знайшли для себе можливим залишитися на телеканалі Zik, знаючи, що означає ця купівля.

Читайте такожІз купленого соратником Медведчука телеканалу почали масово звільнятися топ-менеджери та журналісти

"Той менеджмент, який прийшов, це люди, які не будуть дискутувати, якою має бути редакційна політика, це люди вертикалі", – запевняє Даниленко.

Колишня ведуча Zik навела приклад першої програми, яка вийшла 20 червня на її колишньому телеканалі, і яка була зроблена вже новим менеджментом. Це був марафон, присвячений 30 дням президентства Володимира Зеленського.

Вона перелічила гостей, які побували на цьому марафоні: очільники маріупольської та львівської міських організацій партії "Опозиційна платформа – За життя", Нестор Шуфрич, Вадим Рабинович.

"Теми, які піднімалися: Віктор Медведчук – знову переговорник між Україною та Росією. Зеленський не слухається порад "Опозиційної платформи – За життя", - розповіла Тетяна Даниленко.

Як повідомляв УНІАН, власником телеканалу Zik став Тарас Козак, який балотується у Верховну Раду за списком Опозиційної платформи - За життя і вважається наближеною до Медведчука особою. Таким чином, в медіаактиві Козака тепер три канали: 112 Україна, NewsOne і Zik.