Дмитро Пєсков / REUTERS

У Кремлі заявили, що в питанні обміну утримуваними особами між Україною і Росією "потрібне терпіння".

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це журналістам у Москві сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте такожУкраїнське питання. Як Путін Україну обговорював з росіянами

Відео дня

«Путін дійсно говорив, що така розмова (про обмін) ведеться. Готовність з російської сторони є. Дуже важливо, щоб ця готовність мала взаємність з української сторони. Ми чули певні заяви з Києва про те, що там теж є розуміння необхідності просування в цій сфері», - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, коли може відбутися обмін і чи можливо це до позачергових виборів до Верховної Ради України, призначених на 21 липня .

«Тут потрібна двостороння робота, яка не може бути відкритою і публічною. В даному разі потрібно набратися терпіння», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 20 червня президент РФ Володимир Путін вперше заявив про можливість обміну утримуваними особами між Україною і Росією.

Він заявив, що це питання завжди було в центрі уваги Кремля, і додав, що питання обміну "зовсім недавно" порушував голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук за дорученням екс-президента України Петра Порошенка, а пізніше - "самостійно".