У Києві попрощалися з Дмитром Тимчуком / фото УНІАН

У Києві відбулась церемонія прощання з координатором групи «Інформаційний спротив», народним депутатом від «Народного фронту» Дмитром Тимчуком, який 19 червня був знайдений мертвим у власній квартирі з вогнепальним пораненням у голову.

Читайте також"Тиждень не виходив з дому": у прокуратурі назвали основну версію загибелі Тимчука

Як передає кореспондент УНІАН, церемонія прощання проходила у Будинку офіцерів.

Відео дня

У церемонії взяли участь родичі та близькі загиблого, а також голова Верховної Ради Андрій Парубій, лідер парламентської фракції «Народний фронт» Максим Бурбак, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр освіти та науки Лілія Гриневич.

Також попрощатися з Тимчуком прийшли екс-секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов, колишній прем’єр-міністр та лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк, народні депутати Антон Геращенко, Леонід Ємець, Сергій Висоцький, Павло Пинзеник, Вікторія Сюмар.

У коментарі журналістам Парубій зазначив, що Тимчук був професіоналом і патріотом.

«Я з Дмитром познайомився, коли був секретарем Ради нацбезпеки та оборони. Я був вражений його високим рівнем професійності і патріотизму.

Читайте також"Перебував у депресії": журналісти повідомили нові подробиці загибелі Тимчука

На той період, я скажу чесно, всі органи влади не мали достатньої інформації про дії агресора. Я досить часто згадував про те, що навіть та інформація, яка приходила з Криму, свідомо приходила від спецслужб, нібито українських, спотворена. Але, власне, він був носієм повної інформації про дії російського агресора. Та інформація, яка йшла від нього, була набагато глибшою і об’єктивнішою», - сказав Парубій.

Він додав, що смерть Тимчука – це велика втрата для України.

«А ще він був хорошим другом і прекрасною доброю людиною. І сьогодні, прощаючись з ним, ми відчуваємо, що один із дуже важливих бійців України, інформаційного фронту, відходить тоді, коли триває війна, коли його знання та досвід так потрібні для України. Я впевнений – це велика втрата для всієї України, для усіх українців. Він був героєм, героєм сучасної українсько-російської війни. І тому ми сьогодні говоримо, як на Майдані: «Герої не вмирають»», - додав Парубій.

Як повідомляв УНІАН, 19 червня Тимчука знайшли у власній квартирі у Києві з вогнепальним пораненням в голову. За фактом його загибелі відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Поліція розглядала кілька версій: вбивство, самогубство або необережне поводження зі зброєю. Як повідомили у прокуратурі, пріоритетною версією загибелі нардепа є самогубство.

Тимчука поховають сьогодні у місті Бердичів Житомирській області.