Кличко заявив, що має прямий контакт із президентом / Фото kiev.klichko.org

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що після інавгурації зустрічався із президентом Володимиром Зеленським й обговорювали вони питання, що стосуються столиці.

Про це він розповів "Главкому".

Читайте такожКличко просить очевидців дати свідчення проти автохама, який заїхав на пішохідний міст (фото)

Відео дня

За словами Кличка, із президентом він говорив, зокрема, про неправильний розподіл коштів між міським та державним бюджетами. 

«Я привітав його з результатом на президентських виборах, коротко розповів про те, чого кияни очікують від президента, які зміни мають відбутися, які виклики перед нами стоять. Ну і також не забув сказати про ті досягнення, яким кияни радіють. Я підкреслив, і це не є таємницею: щодо Києва існує велика дискримінація відносно розподілу бюджетних коштів – у нас 60% з податку на доходи фізичних осіб забирає центральний бюджет, в той час як у інших міст - 40%», - розповів міський голова. 

Він зазначив, що домовився із президентом уже надалі поступово вирішувати питання, які є ключовими і для України, і для столиці. «Тому що Київ - це серце країни, зі столиці починаються зміни», - сказав мер столиці. 

Стосовно ж того, чи не втратив він зараз контакт із Зеленським, Кличко зазначив, що перебуває на прямому контакті з президентом.

Кличко також розповів, що Зеленський поставив йому завдання - «щоб місто не втрачало динаміки розвитку».

«Але я також акцент зробив, що зміни в столиці залежать, зокрема, і від ефективної співпраці та підтримки різними гілками влади – Адміністрацією президента, Кабінетом міністрів, парламентом...», - додав мер Києва. 

Як повідомляв УНІАН, мер Києва Віталій Кличко заявив, що його партія "УДАР" на дострокових парламентських виборах висуне кандидатів лише у мажоритарних виборчих округах. Сам же Кличко, як не раз уже заявляв, залишиться працювати в Києві.