Ілюстрація / REUTERS

У Кремлі заявили, що Сполучені Штати Америки не ставили питання про звільнення українських моряків як умову зустрічі президента США Дональда Трампа з президентом РФ Володимиром Путіним.

Читайте такожУкраїнська делегація в ПАРЄ братиме участь лише в підготовці санкцій проти РФ - депутат

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам у Москві сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Відео дня

«Ні», - сказав Пєсков, відповідаючи на питання, чи ставила американська сторона умовою зустрічі глав США і Росії звільнення українських моряків.

Він наголосив, що підготовка до цієї зустрічі в рамках «Великої двадцятки» ведеться. «Ми не виключаємо, що така зустріч може відбутися», - сказав Пєсков.

Він також підтвердив, що зустріч, яка відбулася, секретаря Ради безпеки РФ Миколи Патрушева з колегами з Ізраїлю і США можна розглядати як частину підготовки до зустрічі лідерів Росії і США.

«Так», - сказав Пєсков, відповідаючи на відповідне запитання.

Як повідомляв УНІАН, радник президента США з національної безпеки Джон Болтон 13 грудня 2018 року заявляв, що зустріч президентів Росії і США неможлива, доки Москва утримує українські військові кораблі та їхні екіпажі.