Клімкін заявляє про відсутність довіри до ПАРЄ / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Павло Клімкін рекомендує Верховній Раді відкликати надіслане запрошення Парламентській асамблеї Ради Європи спостерігати за позачерговими парламентськими виборами в Україні у разі затвердження повноважень делегації Російської Федерації в Асамблеї.

Про це глава МЗС повідомив у соціальній мережі Facebook.

Читайте такожПАРЄ має намір зняти з Росії залишки санкцій

Відео дня

"На початку січня я направив листа до директорки Бюро з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ Інгіборг Солрун Гісладоттір, в якому чітко сказав, що Україна не прийматиме заявки про реєстрацію російських спостерігачів по лінії ОБСЄ. Радий, що всі зрештою з розумінням поставилися до нашої позиції", - заявив він.

"Якщо ПАРЄ підтвердить повноваження російської делегації, то я б на місці Верховної Ради відкликав запрошення ПАРЄ брати участь у спостереженні за нашими парламентськими виборами. Адже ПАРЄ з російськими депутатами та ПАРЄ без них - це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці", - наголосив Клімкін.

"І зрештою, хто ці люди, щоб навчати нас демократії після того, як вони дозволили РФ повернутися в ПАРЄ? Хто дуже хоче, нехай бере учать у складі двосторонніх місій спостереження. Але довіри до цієї Асамблеї у нас більше немає. Маємо на це повне право", - підкреслив глава МЗС.

Як повідомляв УНІАН, в ПАРЄ підготували проект резолюції про затвердження повноважень делегації Російської Федерації на літній сесії, яка триває цього тижня у Страсбурзі.