Зеленський відреагував на перемовини Медведчука з бойовиками / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський порадив журналістам запитати у голови політради партії "Опозиційний блок - За життя" Віктора Медведчука, чому він проводить переговори з контрольованими Росією бойовиками про звільнення українських полонених.

Читайте такожСтали відомі імена українців, яких збираються звільнити з полону бойовики на Донбасі

Про це Зеленський сказав на прес-конференції, відповідаючи на питання кореспондента УНІАН.

Відео дня

"Я жодного разу не спілкувався у своєму житті, на посаді президента України та й в принципі в цілому в житті, з паном Медведчуком. Це є правда", - заявив Зеленський.

"Коли у нас є країна, велика, незалежна, самостійна Україна, я не розумію, чому у нас повинні бути посередники. Він знає моє відношення до цього питання. Тобто, це не про якісь особистості - це дуже важливе питання. Чому порушується питання повернення полонених, чому порушується питання припинення війни з його сторони тільки під вибори. Запитайте його", - наголосив президент.

Як повідомляв УНІАН, Медведчук заявив, що сьогодні в Мінську провів прямі переговори з ватажками бойовиків із метою звільнення чотирьох українських військовополонених.

Російські ЗМІ повідомили, що завтра в Мінську бойовики передадуть Медведчуку чотирьох полонених українців.

Пізніше соратник Медведчука Вадим Рабинович назвав їхні імена.

За словами Рабиновича, бойовики мають намір звільнити Едуарда Міхєєва, якого бойовики "ЛНР" затримали в 2017 році і незаконно засудили до 12 років позбавлення волі, а також трьох військовослужбовців ЗСУ: Якова Веремейчика, взятого бойовиками "ЛНР" в полон 25 травня 2018 року, Дмитра Великого, взятого в полон 11 вересня 2016 року і засудженого до 15 років позбавлення волі, Максима Горяїнова, взятого бойовиками "ДНР" у полон 22 травня 2019 року і незаконно засудженого до 15 років позбавлення волі.