Українська сторона не заперечує проти звільнення всіх встановлених заручників / facebook.com/dariia.olifer

Українська сторона на переговорах Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, які сьогодні відбулися в Мінську, запропонувала прискорити процес обміну заручників за формулою "всіх встановлених на всіх встановлених" осіб.

Про це за підсумками сьогоднішньої роботи ТКГ у Мінську повідомила у Facebook прес-секретар представника України у ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Читайте такожОбстріл санітарного авто ОС: розслідування розпочато за статтею порушення законів та звичаїв війни

Відео дня

"Українська сторона не заперечує проти звільнення утримуваних у форматі "всіх встановлених на всіх встановлених", але пропонує прискорити цей процес покроковим виконанням цієї формули. Процес встановлення всіх утримуваних осіб триває", - наголосила прес-секретар Кучми.

Окремо вона зазначила, що "з приводу подальшого демонтажу фортифікаційних споруд в районі Станиці Луганської вирішено впродовж тижня узгодити графік знесення цих споруд, графік має погодити Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ".

Як повідомляв УНІАН, через позицію делегації Російської Федерації на переговорах Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, які сьогодні відбулися в Мінську, не вдалося домовитися про оголошення нового режиму припинення вогню у зв'язку з жнивами і обмін заручників.