Суд змінив Михальчевському запобіжний захід / фото УНІАН

Дніпровський районний суд міста Києва звільнив з-під варти обвинуваченого у вчиненні державної зради так званого "екс-міністра охорони здоров'я" в окупованому Криму Петра Михальчевського.

Читайте такожГПУ розслідуватиме «замах на скоєння державної зради» через наміри провести телеміст з РФ

Про це у Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

Відео дня

"Дніпровський районний суд м. Києва звільнив з-під варти екс-главу МОЗ Криму Петра Михальчевського, який звинувачується в державній зраді, змінивши йому запобіжний захід на домашній арешт. Віват турботливому Конституційному суду! Чекаємо засідання по Вишинському і Єфремову...", - написала вона.

Як повідомляв УНІАН, на початку січня 2018 року співробітники СБУ виявили у Києві колишнього так званого «міністра охорони здоров’я Криму» Михальчевського.

Під час обшуку оперативники СБУ вилучили у Михальчевського паспорт громадянина РФ, «службове посвідчення» за підписом так званого «глави Криму» Сергія Аксьонова та інші документи, що підтверджують його співпрацю з окупаційною владою.

Прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення Михальчевським кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

8 січня суд обрав Михальчевському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

25 червня 2019 року Конституційний суд дозволив пом'якшувати запобіжні заходи особам, які утримуються під вартою за підозрою або обвинуваченні в тероризмі.