В Москві не хочуть полишити ідею з україно-російським телемостом / скріншот

Власник каналу NewsOne, член політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Тарас Козак заявив, що скандальний україно-російський телеміст "Треба поговорити" відбудеться в п'ятницю на російському ТБ.

Про це повідомляє російське агентство «Інтерфакс».

Читайте такожЗеленський: Таким людям, як Медведчук, не дамо монополізувати українське телебачення

Відео дня

"Сьогодні вранці дивився, що він у п'ятницю відбудеться на російському телебаченні", - сказав Козак на зустрічі з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим у Москві.

Наголошується, що відповідно до телепрограми на сайті "Росії 1", шоу "Треба поговорити" покажуть у п'ятницю, 12 липня, о 18:00. На сайті нагадують, що ВДТРК запросила російських і українських учасників скасованого українською стороною телемосту в студію телеканалу "Росія 1".

Як повідомляв УНІАН, 12 липня був анонсований телеміст між російським пропагандистським телеканалом "Росія" і українським NewsOne.

8 липня в.о. голови СБУ Іван Баканов запропонував президенту скликати засідання РНБО для введення санкцій проти юридичних осіб, які ведуть мовлення під логотипами "112 Україна" і NewsOne. Після цього телеканал NewsOne повідомив про скасування анонсованого телемосту.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ відкрила кримінальне провадження щодо замаху на вчинення державної зради у зв'язку з намірами телеканалу NewsOne провести телеміст з російським телеканалом. Також Луценко заявив, що один з бенефіціарів NewsOne є співвласником російського ПАТ "Промсвязьбанк", через який фінансуються оборонні замовлення Росії.

В РНБО відбулася нарада з питань забезпечення інформаційної безпеки. За підсумками наради було дано ряд доручень, зокрема, СБУ і Нацполіції щодо "забезпечення національної інформаційної безпеки з неухильним дотриманням свободи слова". У вівторок, 9 липня, Нацрада ухвалила рішення провести позапланову перевірку NewsOne.