Завтра у Парижі відбудеться зустріч у "нормандському форматі" / eurointegration.com.ua

У Парижі 12 липня відбудеться зустріч зовнішньополітичних радників лідерів країн - учасниць переговорів у «нормандському форматі» (Україна, Німеччина, Франція та Росія).

Про це у коментарі УНІАН повідомили в прес-службі президента України.

На цих переговорах Україну представлятиме заступник керівника Офісу президента Вадим Пристайко.

Відео дня

Читайте такожЗеленський провів першу телефонну розмову з Путіним

Як повідомляв УНІАН, 18 червня президент України Володимир Зеленський на спільній з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель прес-конференції в Берліні наголосив на необхідності термінового проведення переговорів у «нормандському форматі» щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

17 червня президент Франції Еммануель Макрон на спільній з Зеленським прес-конференції наголосив, що передумовами для проведення зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" є виконання Україною та Росією зобов'язань за Мінськими угодами щодо звільнення військовополонених і припинення вогню на Донбасі.

Своєю чергою Зеленський заявив, що зовнішньополітичні радники лідерів країн - учасниць переговорів у «нормандському форматі» найближчим часом проведуть зустріч та підготують зустріч на вищому рівні.

8 липня президент України Володимир Зеленський запропонував президенту Росії Володимиру Путіну формат переговорів за участю президента США Дональда Трампа.