Вадим Пристайко розповів про перспективи обміну бранців / фото УНІАН

Заступник керівника Офісу президента Вадим Пристайко заявив, що протягом місяця Україна та Росія обміняють певну кількість утримуваних осіб.

Читайте такожНаречена полоненого українця Беспальченка вирішила одружитись з ним в московському СІЗО

Як передає кореспондент УНІАН, про це Пристайко заявив на брифінгу в Києві щодо результатів зустрічі радників лідерів «нормандської четвірки» (Україна, Німеччина, Франція та Росія), що відбулася 12 липня у Парижі.

Відео дня

«Протягом місяця домовилися здійснити обмін певної кількості, як ми назвали, наших бранців. Президент Зеленський говорив «10 на 10», «15 на 15». В принципі, ми не замикаємося навколо кількості людей, наше завдання – зараз обміняти, практично отримати наших людей назад і розблокувати той процес «всіх на всіх», який до цього часу заблокований», - заявив він.

«Ми зустрічаємося на рівні радників президентів та глав держав. Безпосередньо переговори в цьому форматі з приводу конкретних людей не ведуться, для цього є уповноважені групи», - додав Пристайко.

Він нагадав, що сьогодні український омбудсмен Людмила Денісова перебуває в Москві, де веде розмову щодо конкретних прізвищ людей, яких планують обміняти.

Також Пристайко зазначив, що ведеться паралельний трек переговорів щодо обміну утримуваними особами у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі.

«Я намагаюсь не втручатися в роботу цих команд, тому що це чутлива тема, це персональні історії кожної людини. Задача радників глав держав та урядів – зрушити її «з мертвої точки», в якій вона зараз перебуває», - додав заступник керівника Офісу президента.

Як повідомляв УНІАН, 12 липня зовнішньополітичні радники лідерів країн - учасниць переговорів у "нормандському форматі" (Україна, Німеччина, Франція та Росія) провели першу зустріч та обговорили, зокрема, подальші кроки з втілення Мінських угод.

15 липня Денісова заявила, що 16 липня у Москві обміняється з російським омбудсменом Тетяною Москальковою списками на обмін громадян України і РФ.