У справі щодо оборудки з квартирами для Нацгвардії з'явився четвертий підозрюваний / фото УНІАН

У справі щодо оборудки з квартирами для військовослужбовців Національної гвардії повідомлено про підозру четвертому фігуранту.

Як поінформували УНІАН у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, 18 липня за погодження прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру четвертому учаснику злочинної схеми із заволодіння майном Нацгвардії, який на час вчинення злочину обіймав посаду заступника керівника Державної будівельної корпорації.

Дії особи кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем).

Відео дня

Розгляд клопотання детектива про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відбудеться о 12.00 19 липня в приміщенні Солом’янського районного суду Києва.

Читайте такожДонька підозрюваного в розкраданні грошей Нацгвардії Аллерова має громадянство РФ – САП

Як повідомляв УНІАН, 14 травня детективи НАБУ провели обшуки за місцем роботи та проживання окремих службових осіб Нацгвардії, а також в офісах низки приватних компаній. Обшуки відбулися в рамках розслідування корупційної схеми з нерухомістю, внаслідок якої Головне управління Нацгвардії України втратило активи на 81,64 млн грн.

15 травня НАБУ повідомило про підозру у заволодінні майном ГУ Нацгвардії на 81,64 млн грн екс-командувачу Нацгвардії Юрію Аллерову, директору компанії «Укрбуд» Олегу Майбороді і незалежному оцінювачу Алісі Гринчук.

Суд обрав Аллерову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в 4,8 млн грн. Після внесення коштів він вийшов із СІЗО.

Майбороді обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2 млн грн, Гринчук - у вигляді застави у 1,5 млн грн.