Юрій Аллеров вийшов із слідчого ізолятора під заставу / фото УНІАН

Колишній командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров, якого підозрюють у заволодінні майном Головного управління Нацгвардії на 81,64 млн грн, вийшов зі слідчого ізолятора під заставу.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Читайте такожСуд арештував екс-командувача Нацгвардії Аллерова з правом виходу під заставу

Відео дня

За словами співрозмовника агентства, за Аллерова була внесена застава у розмірі 4,8 мільйона гривень, і у понеділок, 20 травня, він вийшов із СІЗО.

Як повідомляв УНІАН, 14 травня детективи НАБУ провели обшуки за місцем роботи та проживання окремих службових осіб Нацгвардії, а також в офісах низки приватних компаній. Обшуки відбулися в рамках розслідування корупційної схеми з нерухомістю, внаслідок якої Головне управління Нацгвардії України втратило активи на 81,64 млн грн. Розслідування стосовно цієї схеми НАБУ здійснює з грудня 2017 року.

15 травня НАБУ повідомило про підозру у заволодінні майном ГУ Нацгвардії на 81,64 млн грн екс-командувачу Нацгвардії Аллерову, директору компанії «Укрбуд» Олегу Майбороді і незалежному оцінювачу нерухомості Алісі Гринчук.

17 травня суд обрав Аллерову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в 4,8 млн грн, Майбороді – запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2 млн грн, Гринчук – запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1,5 млн грн.