Парубій продовжує через соцмережі переписку із Зеленським з приводу проведення позачергового засідання Ради / фото УНІАН

Голова Верховної Ради Андрій Парубій продовжує через соцмережі переписку із президентом Володимиром Зеленським з приводу проведення позачергової сесії чи засідання парламенту.

У зверненні до Зеленського, розміщеному у Facebook, Парубій знову зазначив, що «подання від 17 липня 2019 року було оформлено не у відповідності з вимогами чинного законодавства».

«Вчора я ввічливо попросив Вас виправити цю помилку. А також надав аргументоване, розгорнуте та вичерпне юридичне обґрунтування. Якщо Ви насправді хочете проведення позачергової сесії, а не демонстрації передвиборчого шоу, Ваш офіс без будь-яких труднощів міг би швидко і ефективно привести текст листа Президента України до Верховної Ради України у відповідність до вимог Закону і невідкладно передати у Апарат Парламенту», - написав спікер.

Відео дня

Читайте такожЗеленський розповів, яким хоче бачити майбутній уряд (відео)

При цьому Парубій запевнив, що після цього у найкоротші терміни забезпечить проведення позачергової сесії.

Він зазначив, що, у разі надходження відповідного подання, готовий узгодити відповідну дату проведення позачергової сесії Верховної Ради і невідкладно підписати розпорядження щодо її підготовки.

Відповідаючи на репліку Зеленського про те, що «працездатність та звитяга – це не найсильніші риси сьогоднішнього парламенту», Парубій написав: «Що ж до самопожертви і звитяги, то необхідно мати достатньо особистих заслуг, щоби апелювати до таких високих якостей. Нагадаю - серед депутатів цього скликання є ветерани АТО, які визволяли з російської окупації українські міста, які проливали свою кров за Україну. Пам’ятайте це».

Як повідомляв УНІАН, Зеленський ініціював позачергове засідання Верховної Ради на 18 липня для ухвалення трьох законопроектів: про уточнення підсудності Вищого антикорупційного суду і зосередження його роботи виключно на топ-корупції, про відновлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення і про відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України.

Своєю чергою Парубій заявив, що проводити позачергове засідання парламенту неможливо - лише позачергову сесію.

Так, повідомив Парубій, він звернувся до президента з проханням "привести свій лист до Верховної Ради у відповідність до вимог закону".

Сьогодні у листі, розміщеному у Facebook, Зеленський знову закликав Парубія скликати позачергове засідання парламенту.

За словами Зеленського, відповідно до Календарного плану проведення десятої сесії ВР восьмого скликання, затвердженого постановою парламенту від 20.12.2018 №266-VIII, десята сесія триває до 19 липня 2019 року. «Тобто, до 19 липня 2019 року на вмотивовану вимогу осіб, визначених Конституцією України, під час чергової десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання головою ВР скликається позачергове пленарне засідання», - наголосив президент.

Крім того, Зеленський назвав ганебною відмову Парубія скликати позачергове засідання Ради. «Я не здивований Вашою відмовою у скликанні позачергового засідання Верховної Ради України. Адже працездатність та звитяга – це не найсильніші риси сьогоднішнього парламенту», - зазначив президент.