Інцидент стався під час розмови Зеленського з Рябошапкой / скріншот

У мережі з'явилося відео, на якому президент України Володимир Зеленський нібито штовхає на публіці міністра оборони Степана Полторака. У Міноборони вже спростували інформацію про конфлікт між міністром і президентом.

Відповідне відео з'явилося в YouTube.

Скандальний інцидент стався на території Міністерства оборони, де проходила презентація мобільних житлових модулів для бійців Збройних сил України.

На кадрах видно, як Зеленський веде розмову з заступником керівника Офісу президента Русланом Рябошапкой та ще одним чоловіком. В якийсь момент він різко розвертається і нібито відштовхує від себе Полторака, який стоїть поруч.

У той же час в коментарі InfoResist прес-секретар Міністра оборони Вікторія Кушнір заявила, що Зеленський не штовхав Полторака, як це могло здатися з відео.

«Інформація не відповідає дійсності. Він (Полторак) і Хомчак зробили крок назад, щоб президент поспілкувався із заступником голови Офісу президента», - сказала вона, додавши, що дане відео приклад маніпуляції.

Також Кушнір додала, що президент жестикулював.

«Діалог був конструктивним протягом усієї зустрічі», - підсумувала вона.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський представив мобільні житлові модулі для військових у районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі. Презентація відбулася на території Міністерства оборони в Києві.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня Зеленський вніс у Верховну Раду подання про звільнення міністра закордонних справ Павла Клімкіна, міністра оборони Полторака і голови Служби безпеки України Василя Грицака. 5 червня Комітет ВР з питань національної безпеки і оборони не підтримав внесений президентом проект постанови про звільнення Полторака.

6 червня Верховна Рада не підтримала президентський проект постанови про звільнення Степана Полторака з посади міністра оборони України (реєстр. № 10344).