24 липня в порт Ізмаїл зайшов танкер NIKA SPIRIT під прапором РФ. Та прикордонники встановили, що за номером ІМО - 8895528, згідно з даними міжнародної інформаційної системи EQUASIS, це судно ідентифікується як танкер NEYMA. Він заблокував рух українських військових кораблів під час проходу Керч-Єнікальського каналу в Керченській протоці 25 листопада 2018 року.

Відео дня

Читайте такожЗ'явилося відео затримання російського танкера в Ізмаїлі

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби. Виявивши судно в зоні відповідальності, прикордонні підрозділи Південного регіонального управління та Регіонального управління морської охорони забезпечили відстеження його руху, супровід до порту призначення та повідомили відповідні правоохоронні органи.

Із заходом судна до порту проведено його оформлення, силами спеціальних підрозділів Держпркордонслужби забезпечено силову підтримку роботи слідчої групи.

Наразі на затриманому танкері групою слідчих СБУ, військових прокурорів та прикордонників закінчено санкціоновані українським судом слідчі дії — обшук з метою встановлення фактичних обставин справи, вилучення документів із судна, записів радіоперемовин під час конфлікту, бортових журналів. Допитано членів суднокоманди, вилучено документи необхідні для встановлення істини у провадженні.

Вказане судно визнано речовим доказом, готується клопотання до суду про його арешт.

Як повідомляв УНІАН, Служба безпеки України спільно з Військовою прокуратурою затримали російський танкер NEYMA, який блокував українські військові кораблі у Керченській протоці наприкінці листопада минулого року.