У ДБР зазначили, що сьогодні був перший допит Порошенка - і не останній / фото УНІАН

У Державному бюро розслідувань планують ще викликати на допит колишнього президента України Петра Порошенка.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомила прес-секретар ДБР Анжеліка Іванова.

Читайте такожПісля допиту Порошенка в ДБР на його авто напали (фото, відео)

Відео дня

«Петро Олексійович прийшов на допит. Допит відбувся. Це був перший його допит. Будуть інші. Повістку на наступний допит він вже отримав, будуть також інші слідчі дії. Ми сподіваємося, що співпраця учасників кримінального провадження буде належною, будуть дотримані всі вимоги законодавства», - сказала Іванова.

Також вона наголосила, що не може розголошувати, про що саме запитували Порошенка, оскільки це таємниця слідства, і додала що екс-президент був допитаний як свідок, і станом на зараз його процесуальний статус не змінився.

Також Іванова повідомила, що Порошенка можуть допитати і в інших 11 кримінальних провадженнях, порушених ДБР за фактом можливої причетності колишніх високопосадовців до низки злочинів.

Разом із тим вона заявила, що не знає, звідки колишній заступник глави адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов бере інформацію про допити Порошенка, які він анонсує в соцмережах. Водночас прес-секретар запевнила: «Якщо є витік з ДБР, то у нас є службове розслідування, і якщо ми виявимо факт витоку з ДБР, буде відповідне реагування».

Також Іванова додала, що їй не відомо, чи звертався сьогодні Порошенко до ДБР із заявою про злочин — завідомо неправдиве повідомлення про злочин з боку Портнова, як про це він заявляв сьогодні журналістам.

Як повідомляв УНІАН, екс-президент України Петро Порошенко сьогодні, 25 липня, дав свідчення слідчим Державного бюро розслідувань у справі про купівлю-продаж заводу "Кузня на Рибальському".