Порошенко прийшов до ДБР / скріншот

Сьогодні екс-президент Петро Порошенко звернувся до ДБР та попросив про перенесення допиту.

Про це у своєму Telegram-каналі написав директор ДБР Роман Труба.

Читайте такожПортнов заявив, що ГПУ закрила одну зі справ проти Порошенка

Відео дня

"Отримали заяву від адвоката Петра Порошенка з повідомленням про те, що екс-Президент не зможе сьогодні прийти на допит та одночасним проханням перенести його на декілька тижнів. Згідно з КПК, якщо двічі свідок не з’являється на допит, ми можемо застосувати примусовий привід. Але на цей раз ми даємо екс-Президенту третій шанс – гідно прийти на допит та надати покази", - зазначив Труба.

Він написав, що допит Порошенка перенесено на 8 серпня.

Однак Порошенко все ж таки прийшов до ДБР, попри перенесення допиту. Він повідомив журналістам, що для того, щоб прийти на допит у ДБР, він скасував зустріч.

Як повідомляв УНІАН, 23 травня Труба заявив, що в Бюро вивчають заяву екс-заступника глави адміністрації колишнього президента Віктора Януковича Андрія Портнова про вчинення Порошенком економічних злочинів, пов'язаних із заводом "Кузня на Рибальському".

11 липня прес-секретар ДБР Анжеліка Іванова повідомила, що Порошенко 17 липня викликають на допит у ДБР.

17 липня екс-президент не з'явився на допит у ДБР як свідок у справі про можливе ухилення від сплати податків і нібито відмивання злочинних доходів при купівлі-продажу заводу "Кузня на Рибальському". Пізніше Труба повідомив, що адвокати Порошенка зв'язалися з ДБР і пояснили, що екс-президент не зміг прийти на допит у зв'язку з участю у виборчій кампанії.

24 липня Порошенко відвідав Державне бюро розслідувань та попросив особисто у Труби перенести допит, однак отримав відмову. Труба порадив звернутися безпосередньо до слідчих, які ведуть справу.