30 липня Труба заявив, що проти екс-президента України Петра Порошенка відкрито 11 кримінальних проваджень / УНІАН

Екс-президент України Петро Порошенко проходить як свідок у двох провадженнях Держаного бюро розслідувань, тому проти нього не може бути яких-небудь звинувачень.

Про це у блозі на "Українській правді" написав адвокат Порошенка Ігорь Головань. Таким чином він відповів на твердження директора ДБР Романа Труби про те, що п'ятий президент фігурує у 11 кримінальних провадженнях.

«От тільки як Петро Порошенко про ті провадження може добре знати, коли підлеглі пана Труби відповідної інформації адвокатам не надають, посилаючись на те, що ми не маємо статусу захисника. А воно і не дивно, адже наш клієнт не має статусу підозрюваного навіть і в одному провадженні, не те що в 11», - зазначив він.

Відео дня

Головань пояснив, що на сьогодні має інформацію лише про те, що Порошенко є свідком у двох провадженнях.

Читайте такожДиректор ДБР розповів, навіщо до нього сьогодні навідався Порошенко

«Навряд чи хто може сказати, що кримінальне провадження порушується проти свідка», - зазначив адвокат.

Як повідомляв УНІАН, 23 травня Труба заявив, що в Бюро вивчають заяву екс-заступника глави адміністрації колишнього президента Віктора Януковича Андрія Портнова про вчинення Порошенком економічних злочинів, пов'язаних із заводом "Кузня на Рибальському".

11 липня прес-секретар ДБР Анжеліка Іванова повідомила, що Порошенко 17 липня викликають на допит у ДБР.

17 липня екс-президент не з'явився на допит у ДБР як свідок у справі про можливе ухилення від сплати податків і нібито відмивання злочинних доходів при купівлі-продажу заводу "Кузня на Рибальському". Пізніше Труба повідомив, що адвокати Порошенка зв'язалися з ДБР і пояснили, що екс-президент не зміг прийти на допит у зв'язку з участю у виборчій кампанії.

24 липня Порошенко відвідав Державне бюро розслідувань та попросив особисто у Труби перенести допит, однак отримав відмову. Труба порадив звернутися безпосередньо до слідчих, які ведуть справу.

25 липня Порошенко звернувся до ДБР та попросив про перенесення допиту.

30 липня Труба заявив, що проти екс-президента України Петра Порошенка відкрито 11 кримінальних проваджень. Раніше екс-президент запевняв, що не фігурує в жодному.