Зеленський за 3 хв знайшов 175 мільйонів на дорогу / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський доручив нардепу від «Народного фронту» Андрію Іванчуку знайти 175 млн грн на будівництво доріг у Івано-Франківській області.

Про це повідомляє «Українська правда».

На представленні нового голови Івано-Франківської облдержадміністрації Зеленський розповів, що дізнався від громадян, що в низці містечок немає доріг з 90-х років. Ексочільник ОДА Олег Гончарук розповів, що на дорогу від містечка Космач потрібно близько 175 млн гривень.

Читайте такожЗеленський сьогодні відвідає Івано-Франківськ: що заплановано

«175 мільйонів вам потрібно, і все буде нормально? Я бачу пана Іванчука [нардеп від «НФ» Андрій Іванчук]. Ви ж стали депутатом, я чув. Ви зря сюда прийшли. Ви ж тут народились? Ви ж з Коломиї? Дуже добре. 175 мільйонів гривень є?», - звернувся Зеленський до Іванчука.

Нардеп відповів, що гроші на дороги закладали у бюджеті. 

«Причому тут бюджет? Що ви до того бюджету? Ви від нього вже відрізані, ви ж в курсі. Інші люди прийшли. 175 мільйонів можете допомогти? Просто таке чоловіче питання», — сказав президент.

У відповідь Іванчук почав розповідати про проблеми у 88-му окрузі, де його переобрали до парламенту вже нового скликання. Врешті-решт після короткого діалогу Іванчук погодився.

«Я інший округ представляю, але я допоможу», — сказав Іванчук.

«175 мільйонів. Допоможете! Одне — я вас тільки прошу – якщо ви мене обдурите (а ви не можете!) — я дам всі ваші телефони і адреси всім селянам того містечка — вони до вас прийдуть. Я не просто так. Не обманюйте. Питання вирішене», — підсумував президент.

Зеленський під час робочої поїздки до Івано-Франківська призначив нового голову місцевої облдержадміністрації Зеленський представив нового очільника Івано-Франківщини. Ним став Денис Шмигаль.