Ілюстрація REUTERS

Фракція партії "Слуга народу" у Верховній Раді України поділиться на 15 груп шляхом жеребкування.

Про це повідомила голова прес-офісу партії "Слуга Народу" Євгенія Кравчук на своїй сторінці у Facebook.

"Що ближче до старту роботи Верховної Ради, то більше уваги до того, як же працюватиме найбільша в історії українського парламенту фракція - "Слуга народу". Отже, крапки над "і" у питаннях, навіщо нам 15 заступників голови фракції, поділ на групи і взагалі все це", - написала вона.

Відео дня

Читайте такожАрахамія розповів, скільки майбутніх депутатів від "Слуги народу" є "умовно проросійськими"

Кравчук зазначила, що вони формують групи у фракції, аби ефективніше координувати її роботу й налагодити внутрішню комунікацію.

"А ще завдяки цьому ми зможемо більш злагоджено та швидко напрацьовувати позицію із загальнополітичних питань, організовувати регіональні поїздки наших депутатів, обраних за списком, забезпечувати роботу членів фракції та, звісно ж, навчання (ми ж обіцяли, що цей процес не зупинятиметься)", - пояснила вона.

Водночас, Кравчук зауважила, що "15 заступників - це не 15 "смотрящих": "Ці люди не керуватимуть, а координуватимуть роботу. І групи ми формуємо шляхом жеребкування, а не на "клановій", земляцькій чи іншій подібній основі. Фракція, як і партія, побудована за мережевим принципом. Ми маємо можливість збиратися у різних форматах, щоб співпрацювати та спілкуватися для більшої ефективності нашої роботи".

Як повідомляв УНІАН, 3 серпня керівник партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив, що політсила пропонуватиме його кандидатуру на посаду голови Верховної Ради, а на посаду першого віце-спікера - представника президента у ВР Руслана Стефанчука.

Того ж дня cтало відомо, що в партії "Слуга народу" розглядають кандидатуру Давида Арахамії на посаду голови фракції у парламенті.