В ЄС відреагували на загибель чотирьох українських бійців  / фото УНІАН

Після загибелі чотирьох українських військових на Донбасі під час "хлібного перемир'я" Європейський Союз очікує, що Москва вплине на сепаратистів, аби негайно припинити бої. 

Про це заявила речниця ЄС, повідомляє Deutsche Welle.

Читайте такожЗСУ зазнали втрат на Донбасі: що відомо про загиблих під Павлополем морпіхів (фото)

Відео дня

"Інтенсивні бої, які відбулися під Павлополем, у Донецькій області України, призвели до вбивства чотирьох українських військовослужбовців, що є найбільшою кількістю жертв за один день з жовтня 2018 року. Це є очевидним порушенням узгодженого режиму припинення вогню, яке ставить під загрозу життя цивільних жителів", - йдеться у заяві.

Речниця ЄС наголосила на важливості повного дотримання режиму припинення вогню. "Ми очікуємо, що Російська Федерація в повній мірі використає свій значний вплив на сепаратистів, яких підтримує, щоб негайно припинити бої", - зазначили в ЄС.

Також речниця зауважила, що Брюсселю відомо про заклик президента Володимира Зеленського провести зустріч "нормандської четвірки" на рівні лідерів держав. Вона наголосила на важливості посилення переговорних зусиль і підтвердила повну підтримку з боку Євросоюзу діям "нормандського формату", ОБСЄ та тристоронньої контактної групи.

Як повідомляв УНІАН, в результаті ворожого обстрілу під Павлополем 6 серпня загинули четверо військових одного з підрозділів морської піхоти: старший матрос Олександр Шарко, матрос Владислав Рак, солдат Сергій Шандра і матрос Василь Курдов.