В'ятрович не боїться скасування декомунізації / фото facebook.com/volodymyr.viatrovych

Процес декомунізації в Україні має незворотній характер, а побоювання про цілковитий реванш проросійських сил не мають під собою підстав.

Читайте також"Є загроза проросійського реваншу": В'ятрович вирішив балотуватися до Ради від партії Порошенка

Таку заяву в інтерв’ю «Українській правді» зробив глава Українського інституту національної пам’яті (УІНП) Володимир В’ятрович.

Відео дня

«Я впевнений, що з роботою, яку ми провели за ці п’ять років, вже нічого не буде. Декомунізацію вже ніхто назад не поверне. Тим паче, що ми отримали дуже правильне рішення Конституційного суду, який визнав конституційність цього закону», – заявив він.

За словами В’ятровича, проведена його Інститутом робота буде гарантією того, що спроби розвернути країну на 180 градусів у питаннях гуманітарної політики будуть невдалими. Попри усе бажання окремих відверто проросійських політиків. 

Надалі коментуючи ситуацію з поверненням радянських імен у Харкові В'ятрович визнав, що в Україні є певна частина громадськості, яка ностальгує за радянським минулим.

«Але я переконаний, що побоювання про цілковитий реванш і скасування декомунізації не мають під собою підстав. Тому що це не те, що робилося органами влади – це робилося громадськістю», – підсумував він.

Нагадаємо, в липні Конституційний суд України визнав конституційним закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».