Ілюстрація / REUTERS

Новообраний депутат від "Слуги народу", представник президента в парламенті Руслан Стефанчук не виключає подальшого скорочення кількості комітетів парламенту.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в коментарі журналістам перед початком засідання підгруп Підготовчої депутатської групи, говорячи про оптимізацію комітетів парламенту.

Читайте такожУ партії "Слуга народу" визначилися із кількістю місць у майбутніх комітетах Ради (документ)

Відео дня

"Візьміть табличку, скільки який комітет розробив за минулий рік, і ви побачите, що є комітети, які працюють, а є комітети, які взагалі нічого не роблять. І ми не можемо сьогодні допустити, щоб у нас були мікрокомітети, які створюються під особу чи під якусь партію, чи як політичний хабар… ми скоротили п’ять комітетів і ми вважаємо, що це вже наш внесок в економію бюджету. Ми вважаємо, що ми подивимося на ефективність роботи цих комітетів: якщо вони не будуть працювати за результатами першого року, ми, можливо, проведемо ще оптимізацію комітетів", - наголосив Стефанчук.

Він зауважив, що їхнім завданням є зробити ефективною співпрацю між органами законодавчої і виконавчої влади.

"Аналогічно ми налаштовані на реформування питань, пов’язаних з кількістю міністерств. Тому що теж ми не можемо стверджувати, що всі міністерства, які передбачені в Україні, ефективно працюють", - додав представник президента.

Раніше повідомлялося, що за словами Руслана Стефанчука, політична партія "Слуга народу" хоче очолити 21 комітет у майбутній Верховній Раді.