У той же час він висловив переконання, що територіальна цілісність України буде відновлена / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський порівняв окупацію Росією Криму і частини Донбасу з викраденням двох рідних дітей.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави заявив під час виступу на урочистому заході з нагоди 28-ї річниці Незалежності України.

Читайте такожЗеленський пояснив, за що любить Україну

"І для тих, хто не розуміє сьогоднішній біль українців, я поясню дуже просто, дуже доступною мовою. Уявіть, що, наприклад, сусід відібрав у вас двох дітей. Першу дитину - просто викрав. Їй видали нове свідоцтво про народження. А потім кажуть: «Та ми не забирали вашу дитину. Вона сама захотіла жити з нами. Ну і що, що під дулом автоматів? Це її бажання. І взагалі – хто вам сказав, що це - ваша дитина? Вона споконвіку була нашою. Ви не хвилюйтесь, їй тут буде краще, у нас прекрасний притулок біля моря, під сонечком»", - сказав президент.

"І от пройшло 5 років. І ті, хто був так занепокоєний, кажуть: «Та наче все нормально. Дитина за вами вже не плаче. І взагалі - не сильно вона на вас і схожа». Чому вони так кажуть? Тому що це не їхня дитина", - додав глава держави.

"А другу вашу дитину закрили в дитячій кімнаті. І поставили озброєну охорону. Вам кажуть: «Яка охорона? Там нікого немає». І ви чуєте, як ось тут, поруч, за стіною ваша дитина плаче, але ви не можете туди зайти", - сказав президент.

Водночас він висловив переконання, що територіальна цілісність України буде відновлена.

"Кожного дня, у кожного з нас розривається серце. І будь-які перемоги чи здобутки неповноцінні, адже наша родина неповна. Та настане день і ми обов'язково зберемось разом. Бо голос рідної крові переможе!", - наголосив Зеленський.