Фракція “Батьківщина” знову запропонувала кандидатуру Олени Кондратюк на посаду заступника голови Верховної Ради IX скликання.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на засіданні Підготовчої депутатської групи заявив представник партії “Батьківщина” Андрій Кожемякін.

За його словами, сьогодні було ухвалено рішення, що в керівництві парламенту має бути збережена гендерна рівність, і тому партія вирішила, що вона все-таки висуватиме кандидатуру Кондратюк на посаду віце-спікера.

Відео дня

Читайте такожСБУ та ДБР впустив до Ради посадовець парламенту: вважає впровадження сенсорних кнопок незаконним

Раніше «Батьківщина» вже пропонувала призначити Кондратюк заступником голови ВР, але потім у фракції заявили, що знімають її кандидатуру після консультацій з іншими фракціями.

Як повідомляв УНІАН, головою Верховної Ради IX скликання стане представник «Слуги народу» Дмитро Разумков, його першим заступником – депутат від «Слуги народу» Руслан Стефанчук.

20 серпня представник "Опозиційної платформи - За життя" Вадим Рабінович заявив, що партії "Батьківщина" і "Голос" відмовилися запропонувати свої кандидатури на посаду заступника голови Верховної Ради.

Депутати-самовисуванці пропонують на посаду віце-спікера парламенту кандидатуру Ірини Констанкевич, обрану в окрузі №23 (Волинська область).

Партія “Європейська солідарність” пропонує на посаду віце-спікера Верховної Ради IX скликання національного лідера кримських татар Мустафу Джемілєва.