Президент наголосив, що має відбутися передача реальної влади та фінансових ресурсів на місця / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що місцеві вибори необхідно проводити за новим адміністративно-територіальним устроєм.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави сказав під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради, Кабінету міністрів та правоохоронних органів.

Він зазначив, що потрібне невідкладне завершення процесу децентралізації влади, в тому числі, внесення змін до Конституції України.

Відео дня

Читайте також"Слуга народу" назвала умову для дострокових місцевих виборів

Також президент наголосив, що має відбутися передача реальної влади та фінансових ресурсів на місця, наближення послуг до кожного жителя громади, забезпечення їх якості.

Зеленський наголошує на необхідності визначити остаточні правила формування державного адміністративно-територіального устрою, закріпити межі кожної адміністративно-територіальної одиниці, завершити об’єднання територіальних громад, реформувати місцеві органи виконавчої влади, які, серед інших, будуть контролювати законність рішень новоутворених органів місцевого самоврядування.

«Провести місцеві вибори на новій адміністративно-територіальній основі», - сказав він і наголосив, що термін виконання цих завдань – 2019-2020 роки.

Президент зазначив, що відповідальні за виконання прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак, міністр юстиції Денис Малюська, голова ВР Дмитро Разумков, голова депутатської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Нагадаємо, раніше представник президента у Верховній раді Руслан Стефанчук раніше заявляв, що в Офісі президента Володимира Зеленського розглядають питання про дострокове проведення виборів в органи місцевого самоврядування.

До цього Зеленський запропонував не розслаблятися, коментуючи можливість проведення місцевих виборів.

"Сьогодні можна розслабитися нашій команді, але не дуже сильно... Всі ставлять питання про місцеві вибори. Вам цікаво? Не розслабляйтеся", - заявив він.