У Нацраді з ТБ та радіомовлення сьогодні виник скандал / Скріншот - 112 Україна

В Нацраді з питань телебачення і радіомовлення, де сьогодні розглядалась можливість позбавлення ліцензії каналу NewsOne, виник скандал між народними депутатами України.

Читайте такожПід СБУ протестують проти Медведчука і телеканалу «112 Україна» (фото)

Як повідомляє «Главред», в ході засідання член Нацради Ольга Герасим'юк надала слово народному депутату Вадиму Рабіновичу, який почав свій виступ російською мовою.

При цьому вона нагадала Рабіновичу, що представники парламенту публічно і на офіційних заходах мають говорити українською мовою. У відповідь Рабинович заявив, що закон про держмову не регламентує мову спілкування народних депутатів.

Після цього в залі почалася бурхлива дискусія, в якій взяли участь нардепи від ОПЗЖ Нестор Шуфрич і Олег Волошин.

Волошин, відповідаючи на одну з реплік, вигукнув: «А, "шматки л*йна?" Прошу припинити засідання через образи народних депутатів».

У засіданні оголосили перерву, але з'ясування стосунків між депутатами перемістилося в коридори Нацради.

Один з учасників сварки заявив Волошину: "Ти наїв свою пику на українських податках, коли гинули наші воїни".

Волошин у відповідь зірвався на грубість: "Ти на себе подивися, урод, бл*!". Тоді йому пригрозили «копняками».

Водночас у поліції повідомили про затримання двох осіб, які влаштували штовханину на акції біля стін Нацради.

"Один із активістів підійшов до чоловіка з плакатом і намагався його вирвати, а відтак почалася штовханина. У результаті двох учасників події доставили до управління поліції для надання пояснень", - розповіли в поліції.

За інформацією журналістів, у відділення поліції № 4 Шевченківського району відвезли Юрія Гудименка, представника партії Демократична сокира. Пізніше сам Гудименко в Facebook повідомив, що вже вийшов від правоохоронців.

Зазначається, що на акцію щодо анулювання ліцензії телеканалу NewsOne прийшли близько 180 осіб. Трохи пізніше до місця проведення акції приєдналися прихильники ОПЗЖ.

Нагадаємо, сьогодні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до суду з проханням анулювати ліцензію телеканалу NewsOne.