Ілюстрація / REUTERS

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні президентський проект закону про внесення змін до закону "Про оборону України" щодо організації оборони держави (№1011).

Читайте такожУ Раді зареєстрували президентський законопроект про боротьбу із "кнопкодавством"

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 316 народних депутатів із 398, зареєстрованих у сесійній залі.

Відео дня

Законопроектом пропонується визначити, що план оборони України - сукупність документів, які визначають зміст, обсяги, виконавців, порядок і строки здійснення політичних, економічних, соціальних, воєнних, наукових, науково-технічних, інформаційних, правових, організаційних, інших заходів держави щодо підготовки до збройного захисту та її захист у разі збройної агресії або збройного конфлікту.

Для організації оборони держави президент України за поданням Кабінету міністрів України затверджує структуру плану оборони України, план оборони України та військово-адміністративний поділ території України. Порядок розробки плану оборони України визначається Кабміном.

Як зазначив, представляючи законопроект, представник президента в парламенті, перший віце-спікер ВР Руслан Стефанчук, внесення відповідних змін дозволить забезпечити ефективне реагування на конкретні загрози національним інтересам у воєнній сфері, покращення координації діяльності складових сил оборони, злагоджену підготовку органів державної влади та органів місцевого самоврядування, національної економіки до оборони, що в цілому сприятиме підвищенню рівня обороноздатності України.