Ілюстрація / REUTERS

Понад 90% українців підтримують дострокове припинення повноважень депутата за «кнопкодавство» і прогули, зменшення їх кількості з 450 до 300 та скасування депутатської недоторканності.

Про це йдеться в переданих УНІАН результатах опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у вересні.

«Абсолютна більшість опитаних (понад 90%) підтримують ініціативи стосовно дострокового припинення повноважень народного депутата за «кнопкодавство» та прогули, зменшення кількості народних депутатiв з 450 до 300 та скасування депутатської недоторканностi», - йдеться в результатах.

Відео дня

Читайте такожНардепа від "Слуги народу" спіймали на кнопкодавстві у Раді (фото, відео)

Крім того, більше 70% респондентів підтримують надання законодавчої ініціативи громадянам України, розширення повноважень президента щодо призначення керівників Нацiонального антикорупцiйного бюро (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), а також збільшення кількості уповноважених з прав людини (омбудсменiв).

Також близько двох третин виступають за закріплення в Конституцiї норми про вибори народних депутатів за пропорційною виборчою системою та скасування адвокатської монополiї.

***Опитування проведене Соціологічною групою «Рейтинг» 6-10 вересня. Було опитано 2500 респондентів віком від 18 років і старше методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження становить не більше 2,0%.