Співробітники ДБР прийшли з обшуками до "Укроборонпрому" / фото УНІАН

Державне бюро розслідувань проводить обшуки у приміщеннях концерну «Укроборонпром» та на підприємствах-експортерах, що входять до його складу.

Про це повідомив директор ДБР Роман Труба у своєму Телеграм-каналі.

Читайте такожНова влада жадає «крові». Як страхи старих корупціонерів перетворюються на реальність

Відео дня

«ДБР проводить обшуки на концерні «Укробронпром» та на підприємствах-експортерах, що входять до його складу», - заявив він.

За словами Труби, усі слідчі дії, які там відбуваються, санкціоновані. Відбуваються вони в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом зловживання службовим становищем посадових осіб правління Національного банку України у 2016 році.

«Слідчі спокійно та безперешкодно роблять свою роботу – вилучають документи та інші речі, які матимуть доказове значення. Жодного тиску з боку ДБР, жодних перешкод з боку “Укроборонпрому” наразі немає. Більше подробиць буде згодом», - зауважив Труба.

Раніше Печерський районний суд Києва дозволив Державному бюро розслідувань застосувати до колишньої глави Національного банку України Валерії Гонтаревої силовий привід на допит.

Гонтарева фігурує в кримінальному провадженні, відкритому 31 липня 2019 року "за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами правління Національного банку з метою одержання неправомірної вигоди". Йдеться про внесення 19 січня 2016 року змін до нормативної бази НБУ щодо валютного регулювання і контролю.