На момент виникнення пожежі в будинку знаходився лише охоронець / npu.gov.ua

Поліція кваліфікувала підпал будинку екс-голови Національного банку України Валерії Гонтаревої як умисне знищення майна.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Київської області, вночі до поліції надійшло повідомлення про пожежу в будинку.

Читайте такожСША закликали ефективно розслідувати інциденти з Гонтаревою і її сім'єюСлідчо-оперативна група, яка виїхала на місце, встановила, що охоронець почув сторонній шум, а коли вийшов на подвір’я, то побачив загоряння покрівлі будинку.

Відео дня

Також під час перегляду записів з камер відеоспостереження виявлено, що близько 3.00 невідома особа, яка нині підозрюється у вчиненні підпалу, перелазила через паркан домоволодіння.

З травня будинок використовувався як дачний, до вересня цього року територія домоволодіння перебувала під охороною 6 працівників. На момент виникнення пожежі на місці знаходився лише один охоронець.

Поліція з’ясовує усі обставини пожежі та вживає заходи з пошуку й встановлення особи, яка підпалила будинок.

Читайте такожУ НБУ побачили в останніх інцидентах із Гонтаревою загрози для себеВідкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років. Тривають слідчі дії.

На місці події працює слідчо-оперативна група Києво-Святошинського району, криміналістична лабораторія, слідчі та кримінальна поліція обласного управління поліції та підрозділ кримінального аналізу.

Як повідомляв УНІАН, екс-голова НБУ Валерія Гонтарева заявила, що невідомі спалили її будинок в селищі Гореничі під Києвом. За її словами, зловмисники кинули пляшку із запалювальною сумішшю через паркан. Будинок повністю згорів. Пожежникам не вдавалося його навіть згасити.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав підпал Гонтаревої проявом кримінального тиску.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський заявив, що очікує від правоохоронців якнайшвидшого розслідування підпалу будинку колишньої голови НБУ.

За інформацією в ЗМІ, 26 серпня Гонтареву збила машина на пішохідному переході в центрі Лондона, після чого її госпіталізували в лікарню з серйозними травмами.

Крім того, Гонтарева заявила, що 5 вересня вночі в Києві згорів автомобіль сім'ї її старшого сина, зареєстрований на її невістку, яку теж звуть Валерія Гонтарева.

Верховна Рада у березні 2018 року звільнила Гонтареву з посади голови НБУ.