Айварас Абромавічус / УНІАН

Генеральний директор державного концерну "Укроборонпром" Айварас Абромавічус 9 вересня 2019 р подав у НАПК уточнену декларацію про доходи за 2018 р, в якій вказав раніше замовчуваний актив - ОВДП на загальну суму 13,5 млн грн.

Про це повідомляє dubinsky.pro.

"У виправленому документі "держменеджер" вказав, що його дружина Катерина Рибаченко володіє ОВДП в кількості 515 шт номіналом 26 329 грн. На загальну суму 13,5 млн грн. У початковій декларації Абромавичуса за минулий рік ці ЦП відсутні", - повідомляє видання.

Відео дня

Також наголошується, що Абромавічус "виправив" номінальну вартість, акцій фірми "Lobiu Sala AB" (Швеція, Стокгольм), яка йому належить, в кількості 1 тис шт, з 304 300 грн до 308 грн.

"Дивно, що екс-міністр економіки України Абромавічус помиляється в таких поняттях, як номінальна вартість ЦП", - йдеться в матеріалі.

Як з'ясували журналісти, дружина Абромавичуса Катерина Рибаченко працює в компанії "Агро Регіон Україна", і в минулому році отримала зарплату в компанії в розмірі 29 165 800 грн.

"Фірма належить громадянину Швеції Ларсу Пітеру Елам Хакансону, бізнес-партнеру Абромавічуса. Він же співвласник компанії East Capital та російського банку "Санкт-Петербург", підконтрольного друзям і бізнес-партнерам Володимира Путіна. Акціонерами банку "Санкт-Петербург" були Путін і Борис Гризлов, екс-голова Держдуми РФ. Частку у банку також має син колишнього міністра оборони Росії Анатолія Сердюкова", - повідомляється в матеріалі.