Україна сформувала нову делегацію до ПАРЄ / фото ©Council of Europe

Стало відомо новий склад української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи. До неї увішло 12 депутатів, більшість з яких від "Слуги народу".

Про це на своїй сторінці повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, який став одним з членів делегації.

Читайте такожУ Зеленського переконані, що виходити Україні з ПАРЄ зараз недоцільно

Відео дня

Від "Слуги народу" до делегації ввійшли Бардіна Марина, Мережко Олександр, Марія Мезенцева, Забуранна Леся, Кальченко Сергій, Єлизавета Ясько, Овчиннікова Юлія; від "Опозиційної платформи - За життя" - Льовочкіна Юлія; від "Батьківщини" - Соболєв Сергій; від "Європейської солідарності" - Гончаренко Олексій; від "Голосу" - Василенко Леся; від депутатської групи "За майбутнє" - Лубинець Дмитро.

Як повідомляв УНІАН, у квітні 2014 року ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу й виключила її представників з усіх керівних органів асамблеї в зв'язку з анексією Криму.

У зв’язку з цим Росія не платила внески до Ради Європи з червня 2017 року. Такі дії Росії чимало членів ПАРЄ і політиків назвали шантажем.

25 червня ПАРЄ ухвалила резолюцію "Посилення процесу прийняття рішень Парламентською Асамблеєю щодо повноважень та голосування". Через це механізм запровадження санкцій, який у ПАРЄ діяв до цього, було скасовано. 26 червня у ПАРЄ підтримали резолюцію про затвердження повноважень делегації Російської Федерації без запровадження жодних санкцій. “За” відповідну резолюцію проголосували 116 парламентаріїв, “проти” - 62, 15 “утрималися”.

Делегації Естонії, Грузії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини та України у ПАРЄ вирішили достроково залишити літню сесію через повернення делегації РФ до Асамблеї.