Валерія Гонтарева / REUTERS

Колишню голову Національного банку України Валерію Гонтареву запросили до США для спілкування з американськими законодавцями.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Читайте такожГолі стіни: з'явилося відео наслідків пожежі в будинку Гонтаревої

Відео дня

Зазначається, що співголова групи підтримки України в Палаті представників США, конгресменка від Демократичної партії Марсі Каптур 18 вересня висловила занепокоєння з приводу нападів на Гонтареву.

«Ми спостерігаємо за цими подіями дуже уважно. Ми просто не можемо прийняти думку, що страх і кримінал, вбивство й руйнування є дорогою до майбутнього», – сказала Каптур.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 17 вересня невідомі підпалили будинок Гонтаревої у селищі Гореничі під Києвом. Внаслідок пожежі будинок повністю згорів.

З травня будинок використовувався як дачний, до вересня територія домоволодіння перебувала під охороною шести працівників. На момент виникнення пожежі на місці був лише один охоронець.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав підпал будинку Гонтаревої проявом кримінального тиску. Президент Володимир Зеленський ж очікує від правоохоронців якнайшвидшого розслідування щодо виникнення пожежі й доручив долучитися до розслідування голові СБУ Івану Баканову.

26 серпня Гонтареву збив автомобіль на пішохідному переході у центрі Лондона, після чого її госпіталізували в лікарню з серйозними травмами.

Крім того, Гонтарева заявила, що 5 вересня вночі у Києві згорів автомобіль сім'ї її старшого сина, зареєстрований на її невістку, яку теж звуть Валерія Гонтарева.