Ілюстрація / REUTERS

У Кремлі заявили, що засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську продемонструвало, що підготовка до зустрічі в «нормандському форматі» стикається з труднощами.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте також"Формула Зеленського": у "Слузі народу" назвали умови проведення виборів в ОРДЛО

Відео дня

«Вчорашня ситуація (у Тристоронній контактній групі - УНІАН) вкотре підтверджує правоту позиції, яку займає президент Путін - він сам про це говорив - зустріч заради зустрічі навряд чи може бути результативною, і для того, щоб зібратися, спочатку потрібно виконати велику підготовчу роботу» , - сказав Пєсков.

«Ми бачимо, що ця підготовча робота зустрічається з труднощами, виникає питання щодо того, чи залишаємося в рамках розуміння і в рамках підтвердження раніше досягнутих домовленостей. Оскільки ще очікує продовження роботи», - наголосив прес-секретар Путіна.

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня за підсумками переговорів в Мінську прес-секретар представника України в ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що реалізація так званої "формули Штайнмаєра" можлива після повного припинення вогню, виведення окупаційних військ і техніки, забезпечення умов для роботи Центральної виборчої комісії та повернення контролю над окупованою частиною українського кордону на Донбасі. Водночас українська сторона не має принципових заперечень по суті так званої "формули Штайнмаєра" про місцеві вибори.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що представник Російської Федерації в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов заявив, що українська сторона на переговорах у Мінську відмовилася підписати так звану "формулу Штайнмаєра".