Помічник президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак / фото УНІАН

Помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак розраховує, що через місяць будуть узгоджені списки людей для наступного етапу обміну утримуваними особами з Росією.

Про це в інтерв'ю LB.ua заявив помічник президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак.

«Є люди, які перебувають на території Російської Федерації, Криму, є ті, які на непідконтрольних територіях. Над узгодженням цих списків постійно працює група в Мінську, оскільки їх потрібно підтвердити не лише з нашої, а й з тієї сторони. Робота досить копітка», - сказав Єрмак.

Відео дня

Читайте такожДенісова про обмін: спочатку були 24 моряки, потім Зеленський зміг домовитися

«Це (повернення 35 громадян України, утримуваних Росією - УНІАН) був лише перший етап. Зеленський завжди декларує, що принцип повернення всіх незаконно утримуваних Росією громадян України записаний в Мінських угодах і є для нас пріоритетом. Ми хочемо, щоб усі наші люди повернулись додому», - зазначив помічник президента.

За словами Єрмака, над формуванням конкретних списків триває робота. «Я не можу зараз назвати конкретні цифри, це сотні людей. Думаю, ми вийдемо на конкретні цифри десь через місяць. Зараз ми працюємо над узгодженням кількості людей, щоб перейти до процесу узгодження строків звільнення цієї групи», - сказав він.

Єрмак підкреслив, що команда Зеленського робить усе, щоб наступний етап обміну відбувся якомога швидше.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня у рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряка і 11 політв'язнів. Серед них: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих і Микола Карпюк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.