У Кабміні підтвердили незмінність курсу на вступ до НАТО / фото УНІАН

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив про незмінність курсу України на євроатлантичну інтеграцію, але наголосив, що тактика цього поступу має змінитися.

Читайте такожЗеленський обговорив з Меркель підготовку до зустрічі лідерів "нормандської четвірки"

У коментарі Радіо Свобода Кулеба сказав: "Нова тактика полягає у тому, що після того, як у 2008 році не була позитивно сприйнята подана Україною заявка щодо приєднання до Плану дій з членства (ПДЧ) і до цього дня нічого кардинально у цьому питанні не змінилося, ми наразі не маємо шансів отримати ПДЧ. Тому ми маємо зараз зосереджуватися не на тому, щоб подавати чергову заявку (в той час як ще попередня залишається чинною), а зосередитися на тому, щоб здійснювати ті внутрішні реформи, запроваджувати ті стандарти НАТО, які дозволять нам досягнути взаємосумісності Збройних сил України з арміями країн-членів НАТО. Тобто, тактика у тому, щоб рухатися до членстава в НАТО через безпосередню фактичну інтеграцію, а не через політичні заяви".

Відео дня

Він наголосив на "прекрасному діалозі" з колегами з Північноатлнатичного альянсу.

"Ми жодним чином не обговорюємо згортання співробітництва, а навпаки, – ми обговорюємо необхідність активізації співпраці, вирішення проблем і можливості швидкого руху вперед", – додав Кулеба.

Як повідомляв УНІАН, 24 вересня президент України Володимир Зеленський зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом на полях 74-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку. В офіційному Telegram-каналі Зеленський прокоментував: "Для нас дуже важливий візит Північноатлантичної ради НАТО до України наприкінці жовтня. Ми продовжимо активну взаємодію з Альянсом щодо реалізації структурних реформ у секторі безпеки та оборони згідно зі стандартами НАТО".