МЗС України / REUTERS

У Міністерстві закордонних справ України сподіваються на початок конструктивного діалогу і руху назустріч у відносинах з Угорщиною.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник директора другого територіального департаменту МЗС України Анатолій Соловей сказав під час міжнародної дискусії "Україна-Угорщина: на шляху до порозуміння".

"Сьогодні о 10:00 за нью-йоркським часом (о 17:00 за Києвом) відбудеться дуже важливий захід - зустріч міністра закордонних справ України Вадима Пристайка з його угорським колегою паном Петером Сійярто", - заявив Соловей.

Відео дня

"Я дуже сподіваюся, що ця зустріч стане точкою відліку і новим стартом, можливо, який ознаменує початок нового періоду в українсько-угорських відносинах, періоду пошуку конструктивного, якогось взаємоприйнятного рішення... періоду конструктивного діалогу і руху назустріч", - додав Соловей.

Читайте такожПосол Угорщини: наша поведінка не перешкоджає інтеграції України в НАТО

Дипломат зазначив, що у висновках "Венеційської комісії" підтверджено, що "розвиток і захист національної мови - це є абсолютним правом кожної держави, це саме те, що робить Україна".

"Подовжений перехідний період у застосуванні 7-ї статті закону про освіту до 2023 року і ще багато чого. Ми пропонуємо угорській стороні конкретні ініціативи щодо спільного розвитку регіону українського Закарпаття, щодо розвитку і реалізації інфраструктурних проектів і т.д., але поки що, на жаль, якогось відчутного руху на зустріч ми поки що не побачили", - заявив Соловей.

Він висловив сподівання, що зустріч глав МЗС обох країн "стане водорозділом, який залишить негатив у минулому і ознаменує собою покращення".

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна буде креативно, вдумливо, але принципово шукати шляхи покращення відносин із Угорщиною, Польщею та Румунією.