Володимир Зеленський та Дональд Трамп / REUTERS

Президент України  Володимир Зеленський заявив, що вдячний лідерам ЄС за надану допомогу Україні, а його розмова з президентом США Дональдом Трампом відбувалась в "складний" період після повернення делегації РФ в ПАРЄ та продовження реалізації проекту газопроводу "Північний потік-2".

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив за результатами переговорів з Трампом журналістам у Нью-Йорку.

"Я за кожне своє слово відповідаю. Я багато разів дякував і дякую, і продовжую дякувати (європейським партнерам України - УНІАН)", - заявив він.

Відео дня

Зеленський зауважив, що під час зустрічі з президентом США Дональдом Трампом він також висловив вдячність лідерам Німеччини та Франції за надану допомогу.

Читайте такожЗеленський думав, що Білий дім опублікує частину стенограми лише зі словами Трампа

"Наш дзвінок (з президентом США Дональдом Трампом - УНІАН) був в дуже складний період: коли Росію повернули в ПАРЄ, коли санкції не мали такий "гучний" тиск на будівництво "Північного потоку – 2", - зауважив глава Української держави.

Він зазначив, що говорив про питання повернення російської делегації в ПАРЄ та будівництва "Північного потоку – 2" з європейськими лідерами, проте йому відповідали, що ці питання вирішені.  

"Повернення в ПАРЕ - це ж рішення було не при мені. Рішення було у європейських країн прийняте ще, мені здається, в кінці зими. Я ні про кого нічого поганого не хочу говорити, всі хто нам допомагають, ми всім дякуємо. Але я сказав правду, тому що "Північний потік - 2" для нас це велика загроза енергетичній безпеці. Моє бачення, особисте, що "Північний потік - 2" - це поступове зняття санкцій, це моє особисте бачення. А за все інше ми дякуємо. Дійсно, велику допомогу для нас роблять країни Європейського Союзу"' - резюмував він.

Раніше повідомлялось, що Зеленський погодився з Трампом, що лідери європейських країн роблять недостатньо для стримування російської агресії, зокрема у питанні запровадження санкцій проти Росії. 

Нагадаємо, 25 вересня Білий дім опублікував розшифровку телефонної розмови Трампа та Зеленського.