В ОПУ прокоментували ситуацію із телеканалом / фото УНІАН

В Офісі президента України стежать за ситуацією з позбавленням телеканалу «112 Україна» ліцензії на мовлення та анонсували оновлення складу Національної ради з питань телерадіомовлення.

Про це йдеться у розміщеному у Facebook повідомленні Офісу глави Української держави.

Читайте також«На себе подивися, урод, бл*»: нардепи влаштували скандал у Нацраді з мовлення (відео)

Відео дня

«Офіс президента України стежить за ситуацією щодо телеканалу «112 Україна». Переконані, що свобода слова є невід’ємною частиною демократичної держави», - наголошується у повідомленні.

Водночас в Офісі президента підкреслили, що усі мовники мають дотримуватися законодавства та умов ліцензії.

«Незабаром буде оновлено склад Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Сподіваємося, що це допоможе унормувати ситуацію на телевізійному ринку відповідно до закону і базових принципів демократії», - наголосили в президентському офісі.

Як повідомляв УНІАН, на сайті телеканалу «112 Україна» зазначається, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення позбавила телеканал "112 Україна" ліцензії на цифрове мовлення.

Також на засіданні Нацради було ухвалене рішення про відмову у продовженні чинності ліцензій на цифрове мовлення п'ятьом регіональним компаніям: ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «ТВ Вибір» та ТОВ «Лідер ТВ», які ретранслювали "112 Україна".