Сенцов зазначив, що дуже добре розрізняє Росію і путінський режим / фото УНІАН

Звільнений з російської в'язниці український режисер Олег Сенцов розповів про мрію побачити президента РФ Володимира Путіна на лаві підсудних у Гаазі.

Про це Сенцов заявив в інтерв'ю DW.

"Це моя маленька мрія, оскільки це було б справедливо - покарати його за злочини проти України, проти самої Росії, проти Молдови, злочини проти Грузії, проти громадян Європи. За збитий "боїнг" потрібно відповісти, це однозначно. Путін не давав прямого наказу, але це наслідок його дій, його системи, що був збитий пасажирський літак, і у війні на Донбасі загинули 13 тисяч осіб. Я б хотів, щоб він відповів у суді в Гаазі", - сказав український режисер.

Відео дня

Читайте такожСенцов: у нас забрали Крим, але ми його повернемо (відео)

Сенцов зазначив, що дуже добре розрізняє Росію і путінський режим.

"Я борюся не з Росією як державою, а з путінським режимом, який захопив Росію і поневолив свідомість громадян. Поки Росія не поверне рейки в бік демократизації та європейських принципів, у нас будуть з нею проблеми", - заявив Сенцов.

Раніше Сенцов заявляв, що заради звільнення політв'язнів готовий потиснути руку Путіну.

Олег Сенцов перебував за гратами за надуманими звинуваченнями з травня 2014 року по вересень 2019 року. Росія відпустила його в рамках обміну 35 на 35 7 вересня 2019 року.