Сергій Лавров / REUTERS

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляє, що так звана "формула Штайнмаєра" була підписана "не без проблем".

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав на засіданні дискусійного клубу "Валдай".

Читайте такожУ Кремлі прокоментували узгодження Україною формулювання Штайнмайера

Відео дня

"Щодо "формули Штайнмаєра"- там не без проблем. Вчора в Мінську всі учасники Контактної групи, включаючи Донецьк і Луганськ, підписали "формулу Штайнмаєра", правда, зробили це на окремих аркушах паперу", - сказав Лавров.

"Очевидно, хтось вважає нижче своєї гідності ставити свій підпис поряд з підписом інших учасників, хоч під Мінськими домовленостями всі підписи стоять на одному аркуші", - додав він.

Лавров висловив сподівання, що це "протокольно чисто косметична проблема".

У Росії розповіли про підписання 'формули Штайнмаєра' на окремих аркушах

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що українська сторона на переговорах ТКГ в Мінську відповіла на лист спеціального представника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, що погоджує так звану «формулу Штайнмайера».

«Ми відповіли на лист пана Сайдіка, що ми погоджуємо текст «формули Штайнмаєра», - сказав президент і додав, що ця формула має бути імплементована в новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Чинний закон про особливий статус Донбасу діє до 31 грудня 2019 року.

За словами глави держави, буде новий закон, який розроблятиме парламент у тісній співпраці та при публічному обговоренні з суспільством і в ньому не буде перейдено жодної «червоної лінії».

«Саме тому немає і не буде ніколи ніякої капітуляції. Ніякої», - підкреслив Зеленський, наголосивши, що місцеві вибори не відбудуться, якщо на Донбасі залишаться війська.

Також Зеленський наголосив, що питання виведення російських військових з окупованого Донбасу має обговорюватися у «нормандському форматі».