Ольга Совгиря є кандидатом юридичних наук та доцентом / facebook.com olga.sovgiria

Верховна Рада України підтримала постанову «Про призначення Ольги Совгирі на посаду постійного представника Верховної Ради України у Конституційному суді України» (реєстраційний номер 2266), автором якого є народний депутат від «Слуги народу», представник президента у КСУ Федір Веніславський.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 244 народних депутатів.

Читайте такожРазумков не бачить можливості "перезавантаження" Конституційного судуНа сайті ВР зазначається, що Совгиря є кандидатом юридичних наук, доцентом, доцентом кафедри конституційного права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Відео дня

Як відомо, на сьогодні постійним представником ВР у Конституційному суді України є Анатолій Селіванов.

За декілька хвилин до цього кадрового рішення було ухвалено постанову, яка і дала можливість такого призначення. При цьому не зрозуміло було чи голова ВР встиг вже підписати перед цим прийняту постанову «Про участь постійного представника Верховної Ради України у конституційному провадженні» (реєстраційний номер 2265), за яку проголосували 239 народних депутатів України.

Даною постановою затверджено положення про постійного представника Верховної Ради України у Конституційному суді України.

Відповідно до положення постійний представник призначається ВР з числа народних депутатів України на громадських засадах за поданням голови ВР на термін одного скликання і виконує свої функції до призначення нового постійного представника ВР нового скликання. Народний депутат України, представник президента у КСУ Федір Веніславський нагадав, що на сьогодні діяло положення, що представником президента призначається представник Апарату ВР. Він зазначив, що за новим положенням, на цю посаду призначається народний депутат України, який «працюватиме на громадських засадах, безоплатно».

У положенні зазначається, що постійний представник у своїй діяльності підпорядкований, підзвітний і підконтрольний голові Верховної Ради України.