Ілюстрація REUTERS

В Офісі генерального прокурора виявили бажання працювати 80% прокурорів із чинного складу Генпрокуратури. Їм усім потрібно пройти переатестацію.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Читайте такожРябошапка розповів, коли ГПУ перетвориться на Офіс генпрокурора

Відео дня

Зазначається, що чинні співробітники Генпрокуратури почнуть процес атестації першими з тестування на знання та вміння застосувати закон.

Атестація прокурорів полягає в перевірці професійних компетенцій, загальних здібностей, а також відповідності вимогам професійної етики та доброчесності.

Щодо зібраних заяв у регіонах, усі прокурори Вінницької, Запорізької і Чернівецької областей виявили бажання пройти атестацію. До того ж 99% прокурорів хотіли б працювати в органах оновленої прокуратури на Волині, Житомирщині, Івано-Франківщині, Кіровоградщині, Луганщині, Львівщині, Миколаївщині, Одещині, Полтавщині, Рівненщині, Сумщині і Черкащині. В решті областей цей показник перевищує 90%.

Як повідомляв УНІАН, у вересні Верховна Рада ухвалила президентський закон щодо реформування органів прокуратури. Невдовзі його підписав президент Володимир Зеленський. Згідно із ним, ГПУ стане Офісом генерального прокурора.