Медяник писав про "свого" прокурора / Країна

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка доручив провести перевірку щодо переписки народного депутата від "Слуги народу" В'ячеслава Медяника.

Як передає кореспондент УНІАН, про це генпрокурор сказав в ефірі програми "Право на владу".

Читайте такожРябошапка не виключає відкриття нових справ щодо Пашинського (відео)

Відео дня

"У тій самій переписці написано, що ситуація, яка існувала раніше, коли був "свій" прокурор, який займався конкретними справами і вирішував конкретні питання, то ця ситуація сьогодні вже не існує в прокуратурі", - зауважив Рябошапка.

На питання, з ким переписувався Медяник, генпрокурор зазначив: "Він переписувався з бізнесменом. Але він намагався з'ясувати чи вирішити ці питання з одним із моїх заступників, який його не знає, не знав і ніколи не спілкувався з народним депутатом".

Рябошапка повідомив: "Я вже доручив провести перевірку цього факту, з'ясувати, чи є там достатньо даних для того, щоб його внести до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань".

У той же час, він звернувся до народних депутатів: "Якщо такі переписки щодо цукру будуть вестися і надалі, то я не виключаю, що наступні переписки просто будуть щодо сухарів".

Як повідомляли деякі ЗМІ, 16 жовтня журналісти в парламенті сфотографували листування в месенджері Медяника з чоловіком, який просив посприяти у якихось справах у Генпрокуратурі. Зокрема, в листуванні згадується прізвище заступника генпрокурора Віктора Тропака, а також вживаються слова «цукор» і «океан».