Джуліані зацікавився Шокіним, бо той пообіцяв бруд на Байдена / УНІАН

Адвокат президента США Рудольф Джуліані у січні 2019 року підштовхнув адміністрацію Трампа щодо видачі візи екс-генпрокурору України Віктору Шокіну.

Про це слідчим Конгресу повідомив високопосадовець Державного департаменту адміністрації Джордж Кент на закритому засіданні цього тижня, передає CNN.

Читайте такожВідставка Йованович: Луценко відхрестився від впливу на партнерів Джуліані

Відео дня

Шокіна відсторонили від посади генпрокурора у 2016 році після тиску західних лідерів, зокрема Джо Байдена, який тоді обіймав посаду віце-президента США.

Джуліані зацікавився Шокіним, бо той пообіцяв бруд на Байдена. Проте Держдеп та Білий дім у проханні Джуліані відмовили.

Видання пише, що цей факт насправді розкриває не просто роботу Джуліані з розкопування бруду на опонентів Трампа, а спроби безпосереднього впливу на дії федерального уряду.

Значну частину скарги службовців розвідувальної організації становлять занепокоєння причетності Джуліані до формування й керування політикою адміністрації президента США щодо України.

Джуліані не прокоментував новий факт телеканалу. Від коментарів також утрималися Білий дім та адвокат Кента.

Нагадаємо, Федеральна прокуратура в Нью-Йорку почала розслідування проти адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані за підозрою у порушенні законів про запобігання іноземному впливу на американський уряд.

Розслідування стосується діяльності Джуліані в Україні та можливого впливу на рішення про відставку Марі Йованович з посади посла США в Україні.