Хантер Байден прокоментував звинувачення у корупції / wikipedia.org

Син колишнього віце-президента США Джо Байдена Хантер Байден заперечує звинувачення у злочинах під час роботи в Україні та Китаї, які висуває йому і його батькові президент Дональд Трамп.

Як повідомляє The New York Times, в інтерв'ю на каналі ABC News Байден-молодший визнав, що навряд чи потрапив би на посаду в іноземну компанію, якщо б у нього не було гучного прізвища, але запевнив, що d нього не було злих намірів.

"Чи зробив я помилку? Можливо, в більш широкому сенсі... Але чи зробив я помилку через певні етичні вади? Безумовно, ні», – сказав Хантер Байден.

Відео дня

Довідка УНІАН. В Україні розслідується справа про відмивання коштів на суму понад 33 млн доларів при купівлі групи компаній херсонської "нафтоперевалки", в якій були задіяні компанії Wirelogic Technology AS, Digitex Organisation LLP, а також компанія екс-міністра екології, бізнесмена Миколи Злочевського Burisma Holdings Limited, членом ради директорів якої був Хантер Байден, син екс-віце-президента США.

Як повідомляв УНІАН, у США розгорівся скандал між Білим домом і Конгресом після появи в ЗМІ повідомлень, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень представив записку генеральному інспектору, де сказано, що Трамп "пообіцяв" щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами. У ЗМІ припускали, що під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським, який відбувся 25 липня, Трамп міг неодноразово наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Прес-секретар Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі 24 вересня оголосила, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампа.

Трамп стверджує, що Хантер Байден міг отримувати до 100 тисяч доларів в місяць від компанії екс-міністра екології України, бізнесмена Миколи Злочевського Burisma Holdings Limited.