Нардеп також перерахував проблеми Києва / фото УНІАН

Нардепи від "Слуги народу" зареєстрували законопроект про зміну розподілу податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) між державним та бюджетом Києва (№ 2254). 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний обранець від СН, ініціатор законопроекту про зміну розподілу ПДФО Олександр Ткаченко.

Він наголосив, що на сьогодні 60% ПДФО, зібраних у Києві, передаються у державний бюджет. Так, у 2018 році Київ передав до бюджету України доходів від ПДФО на суму 27,3  млрд грн, а в бюджеті міста залишилось 18,7 млрд грн.

Відео дня

"Вважаю несправедливим такий розподіл. У законопроекті ми пропонуємо: 60% залишатиметься в Києві, 40% - держбюджет. Так само, як і в інших містах країни. Київ не повинен віддавати більше, адже виконує, крім того, ще й столичну функцію", - заявив Ткаченко.

Читайте такожТкаченко: вибори мера Києва будуть, швидше за все, ближче до весни

За словами депутата, в столиці зосереджено майже 12,5% населення України, яке щодня використовує міські ресурси, інфраструктуру, майно тощо. При цьому місто в занедбаному стані, є серйозні інфраструктурні, транспортні, екологічні, житлово-комунальні, соціальні та багато інших проблем, які з кожним роком поглиблюються.

Також нардеп "Слуги народу" перерахував нагальні проблеми столиці, поточний бюджет якої з ними наразі не справляється: зниження кількості муніципального транспорту на 10%, аварійний стан мостів через Дніпро та всіх доріг. Також майже не будуються нові станції метро. Пригнічує Ткаченка й ситуація із садочками та школами, в яких катастрофічно не вистачає місць для дітей. 

"Це лише деякі з системних проблем Києва, які потрібно терміново вирішувати. Ситуація настільки запущена, що поточний бюджет міста не впорається з такими завданнями. Зміни в закон дозволять отримати додаткові кошти в бюджет", - підсумував депутат.

Раніше Олександр Ткаченко, кандидатуру якого президент розглядає на посаду голови Київської міськдержадміністрації, розповів про базові проблеми столиці.